Vanmorgen rond 10.45 uur is de winkel Holysmartphone aan de Heiligeweg in Krommenie overvallen. Twee jongemannen met een getint uiterlijk betraden de zaak gewapend. Ze werden van hun vluchtscooter geduwd en gingen vervolgens te voet verder in dezelfde straat, in de richting van de Dekamarkt. Inmiddels heeft de politie één verdachte aangehouden, terwijl de zoektocht naar de tweede verdachte nog gaande is.

De overvallers sloegen de vitrines kapot en stalen diverse telefoons, waarbij een wapen op de medewerkers werd gericht. Ooggetuigen zagen een man schreeuwend de winkel uit rennen. Eén van de aangehouden verdachten werd later aangetroffen met meerdere telefoons in zijn ondergoed. Agenten met kogelwerende vesten waren ter plaatse in de gsm-winkel, en meerdere politieauto’s surveilleerden in de buurt.

Op Burgernet verscheen om 10.52 uur al een melding waarbij naar de verdachte werd gezocht:

‘Krommenie. Omgeving Heiligeweg. i.v.m overval gezocht: jongen, 15-16 jr, donker getint, slank, rode bandana rond zijn mond, zwarte helm, donkere kleding. 2e persoon: jongen, 15-16 jr, 165-175 cm, donker getint, donkere bandana om zijn mond. Niet zelf benaderen. Tips? Bel nu 112.’

Update 12.15:

Op de Eikelaan heeft HVC een ondergrondse container geleegd, onder toezicht van de politie. Het gebied rondom de container is afgezet.

Update 12.00:

Voor de deur van de kerk op het Kerkplein is een deel afgezet. De politie heeft een bivakmuts gevonden en “veiliggesteld” onder een oranje-witte pion.

Update 10.50:

Het Durghorstplantsoen in Krommenie, achter de Dekamarkt, is afgezet met politielint nadat er spullen zijn gevonden die mogelijk van de verdachte afkomstig zijn.

Door: Michel Schermer en redactie Orkaan. Info: Burgernet. Foto’s: Michel Schermer.