Psychische hulp, yoga, kapper en belastingadvies onder één dak. De voormalige Dr. Martin Luther King-school aan de Augustusbloemweg in Kogerveld, die later een vrouwenopvang was, wordt omgevormd tot een bedrijfsverzamelgebouw voor zorgondernemers, genaamd Echte Marjolein. Dit project wordt ontwikkeld door De BedrijvigeBij.

De afgelopen jaren stond de school leeg, maar eind vorig jaar begon Business Center De BedrijvigeBij met de renovatie en verduurzaming van het gebouw. Een deel van het project is al afgerond en enkele zorgondernemers hebben hun intrek al genomen.

In overleg met gemeente Zaanstad is afgesproken dat 90 procent van de gebruikers zorggerelateerd zal zijn, in de breedste zin van het woord. Zo zijn zorgorganisaties zoals HSK Groep en Rio Zorg hier gevestigd, maar ook diensten zoals yoga, een kapper, belastingadvies en een schoonheidssalon waar mensen met een taalachterstand kunnen werken en waar zij tevens een mbo-diploma kunnen behalen.

Zorgondernemers

Een van de zorgondernemers die sinds enkele weken actief is aan de Augustusbloemweg, is Mireille Mazurel, psychosociaal therapeut die zich richt op het coachen van vrouwen. Ze is blij met de nieuwe plek.

“Het is bijzonder om te zien hoe zoveel verschillende zorgverleners, waaronder een groot aantal startende ondernemers, hier samenkomen onder één dak. Een mooie mix van expertise en nieuwe energie”

Het zijn ook spannende tijden voor Kogenaar Monique Jonker, die net als Mazurel is gevestigd in een van de units. Voorheen werkte ze bij de Bijenkorf, maar na het volgen van cursussen heeft ze een nieuwe richting gekozen. Ze ondersteunt nu mensen met long-covid en legt uit:

“Met de juiste voeding en supplementen, die energie geven en ontstekingsremmend werken, help ik hen bij hun herstel.”

Laatste units worden gebouwd

Door: Nick Boeske. Info De BedrijvigeBij. Foto’s: Monique Jonker.