KFC en RCZ hebben na een nieuwe overwinning de koppositie gepakt in de 2e en de 4e klasse. In de 3e klasse eindigde de derby tussen WSV’30 en Sporting Krommenie onbeslist.

2e klasse zondag

In de wedstrijd tegen promovendus Egmond wist KFC de drie punten in eigen huis te houden. De ploeg van René Reijinga won nipt met 2-1. Door de zege én de nederlaag van concurrent JVC zijn de Kogers de nieuwe koploper. Fortuna Wormerveer ging op bezoek bij IVV weer onderuit. In Landsmeer werd er met 3-1 verloren waardoor de ploeg, na een goed begin in de competitie, inmiddels is weggezakt naar de zevende plaats. Ook SVA wist weer niet te winnen. Ondanks dat het lange tijd tegen 10 man van DSOV speelde, wist de ploeg van Jeroen Beukman pas in blessuretijd te scoren en dat was niet voldoende om de twee tegendoelpunten weg te poetsen. 

3e klasse zondag

WSV’30 kent, mede door een zwaar programma, een stroeve start maar stond in de derby tegen Sporting Krommenie lange tijd op winst. Een benutte penalty zorgde echter toch nog voor een puntendeling (2-2) Klik hier voor een uitgebreid wedstrijdverslag. Assendelft was met drie zeges juist goed van start gegaan, maar in Amsterdam werd het eerste puntenverlies geleden. Het sterke Swift trok met 2-1 aan het langste eind. Hercules Zaandam speelde bij DSS, dat nog maar één punt had, een dramatische wedstrijd en verloor (1-0) voor de derde keer op rij. Ook voor Saenden was het een middag om snel te vergeten. De ploeg van Ebel Hoekstra werd door Meteoor met 7-0 vernederd en is, ondanks alle ambities, de nieuwe hekkensluiter 

4e klasse zondag

Met een bus vol spelers en supporters reisde RCZ af naar Rotterdam, waar het tegen HOV/DJSCR moest spelen. Beide ploegen waren op voorhand nog foutloos, maar de Racers waren in deze wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. Met een 0-4 overwinning werden niet alleen drie punten bijgeschreven, maar ook de koppositie gepakt. Rood Wit Zaanstad stelde in de thuiswedstrijd tegen BSM weer teleur. De ploeg wil heel graag promoveren naar de 3e klasse, maar liep net als vorige week weer tegen een zeperd aan. Op eigen veld kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen BSM. De achterstand op RCZ is na drie wedstrijden al vijf punten.

Klik hier voor alle standen in de competities met Zaanse ploegen

zondag 13 oktober
IVV – Fortuna Wormerveer 3-1
SVA – DSOV 1-2
KFC – Egmond 2-1
Swift – Assendelft 2-1
Meteoor – Saenden 7-0
DSS – Hercules Zaandam 1-0
WSV’30 – Sporting Krommenie 2-2
Rood Wit Zaanstad – BSM 2-2
HOV/DJSCR – RCZ 0-4

Door sportredactie de Orkaan. Foto: SVA – DSOV 1-2 door Michael Bruins.