De derby tussen Blauw Wit W en ZCFC eindigde onbeslist, terwijl OFC en vv Jisp een ruime zege boekten en een mooie sprong in de stand maakten. 

4e klasse zaterdag

Vorige week moesten de Zaanse ploegen hun eerste puntenverlies slikken en ook dit weekend zijn de resultaten verdeeld. Westzaan liep bij het tot nu toe puntloze Kolping Boys tegen haar tweede nipte nederlaag op rij op. In Oudorp werd met 1-0 verloren. Ook ZVC’22 wist niet te winnen. De ploeg was met zeven punten nog ongeslagen maar moest in SVW’27 haar meerdere erkennen. Het werd uiteindelijk zelfs 4-0 voor de ploeg, die vorige week ook al Westzaan versloeg. OFC wist zich positief te onderscheiden en won op eigen veld met maar liefst 5-1 van het Amsterdamse TOB. Door de overwinning zijn de Oostzaners nu gedeeld koploper met negen punten uit vier wedstrijden.   

5e klasse zaterdag

De eerste derby van het weekend ging tussen Blauw Wit W en ZCFC. Ondanks het verschil in de stand bleven de ploegen in evenwicht en werd het uiteindelijk 0-0. Hier vind je het uitgebreide wedstrijdverslagvv Jisp begon het seizoen nog met een ruime nederlaag, maar lijkt zich daar goed van hersteld te hebben. Vorige week werd er al met 4-1 gewonnen, zaterdag was de ploeg van Peter Tania met 2-5 te sterk bij Volewijckers. Bij Sporting Krommenie (zat) is het juist andersom. De ploeg won de eerste twee wedstrijden, maar incasseerde tegen Purmerland net als vorige week een nederlaag. Op eigen veld werd er met 2-5 verloren      

Klik hier voor alle standen in de competities met Zaanse ploegen

zaterdag 12 oktober
Kolping Boys – Westzaan 1-0
SVW’27 – ZVC’22 4-0
OFC – TOB 5-1
Blauw Wit W – ZCFC 0-0
Volewijckers – Jisp 2-5
Sporting Krommenie (zat) – Purmerland 2-5

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto boven: Blauw Wit W eerder dit seizoen. Theo van Vlaanderen.