De nieuwe op- en afrit van de A7 is eindelijk in gebruik. Sportpark Hoornseveld is met de auto niet meer bereikbaar via de Pascalstraat door de tunneltje onder de A7 door. In plaats daarvan moeten auto’s via de voormalige snelweg naar het sportpark komen.

‘Voormalig’ omdat de weg geen snelweg meer is. De maximale snelheid is aangepast naar 50 en 70 km waardoor de weg nu een ‘stadsweg’ is. De nieuwe op- en afrit maken deel uit van een project waarbij de hele Prins Bernhardweg wordt aangepakt. De afslagen zitten in de eerste fase van het project. In de tweede fase, gepland voor 2026/2027, wordt het stuk tussen het tankstation en knooppunt Zaandam aangepakt.

Er werd donderdagochtend – 10 oktober – voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe op- en afrit. De weg geeft onder andere toegang tot schietvereniging SSV Zaanstad, tennis- en padelvereniging TOPZ, korfbalvereniging KVZ ’23 en voetbalvereniging ZVC ’22.

Voor fietsers, scooters en fatbikes verandert er niks en blijft het sportpark toegankelijk via de tunnel onder de weg door. Althans… dat is de bedoeling, donderdagochtend was de tunnel in ieder geval afgezet (zie slideshow hieronder – swipe of gebruik pijltjes). 

Door Rick Nieborg, zie ook eerder nieuws op De Orkaan.