Nu de ramen al zeker een paar maanden hermetisch zijn afgesloten van het pand op de Dorpsstraat 53, was het tanden bijten voor de nieuwsgierigen onder het Wormernese volk. Eén van deze nieuwsgierigen (misschien wel één van de meeste), onze Orkaankracht Remi, zag na talloze keren langsfietsen en de desbetreffende makelaar lastigvallen (zonder enig succes), dan eindelijk beweging achter het papier dat het zicht naar binnen verhinderde.

En daar stond de Iraanse Cils, tussen haar citroenenbehang, lege vitrines, pakken suiker en chocolade, druk in de weer met de voorbereiding van de grote opening van haar patisserie Miss Cils.

Over ongeveer 10 dagen zou die opening moeten plaatsvinden, maar dit gaat nog bevestigd worden door een openbare uitnodiging. Wat wel zeker is, is dat de lekkernijen die binnen een maand in Wormer te verkrijgen zijn allemaal met de best mogelijke ingrediënten zijn gemaakt.

Wat nodig is voor een zo lekker mogelijk Frans taartje?

‘Zo min mogelijk suiker, zodat de vruchten echt de smaak maken en het gebruik van amandelmeel.’

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te komen proeven.

Door Remi Kerkhoven.