Een auto en fatbike zijn woensdagmiddag – 9 oktober – met elkaar in botsing gekomen op de kruising voor het Blaise Pascal College in Zaandam. Het ongeluk gebeurde rond 14.20 uur.

De auto reed op de Zuiderzee en wilde afslaan naar de Koningin Julianaweg. Op dat moment kwam er van rechts een fatbike op het fietspad aan de Koningin Julianaweg. De fatbike met daarop een moeder en dochter knalde tegen de rechter achterzijde van de auto. De moeder is in een ambulance nagekeken en voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het lijkt er op dat de dochter ongedeerd bleef.

Agenten hebben een stuk op de fatbike gefietst om de snelheid te controleren. Deze was in orde, maar de remmen werkten niet goed. Er werd overlegd over een inbeslagname van de fatbike, maar dat hoefde niet. De fatbike mocht door een bekende lopend worden meegenomen.

De auto liep lichte schade op, maar de onfortuinlijke bestuurster had een dag eerder ook al een aanrijding. Volgens de bestuurster zou toen een andere auto de bocht te ruim hebben genomen, waardoor de auto’s met elkaar in botsing kwamen. Daarbij liep de auto aan de voorzijde schade op.

Onder een slideshow met zes foto’s (klik op pijltjes of swipe):

Bijdrage door Michel Schermer