Er waren wisselende resultaten in de voetbal-toppers deze zondag. KFC wist te winnen, terwijl Fortuna Wormerveer tegen een eerste nederlaag aanliep. Assendelft, RCZ en Zaandijk zijn ook na de derde speelronde nog foutloos.

2e klasse zondag

Er stonden meerdere toppers in de 2e klasse op het programma, waaronder tussen koploper Limmen en KFC dat met vier punten uit twee wedstrijden goed begonnen was aan het seizoen. De ploeg van René Reijinga wist knap met 0-2 te winnen en ging met de drie punten in de stand ook Fortuna Wormerveer voorbij.

Fortuna was net als directe tegenstander JVC nog foutloos. In een spanende wedstrijd was de ploeg uit Julianadorp, én nieuwe koploper, uiteindelijk met 2-3 te sterk. SVA liep bij FC Uitgeest tegen een flinke zeperd aan en verloor kansloos met 4-0.

3e klasse zondag

Vanwege de kermis was het al feest in Assendelft, ook het resultaat van VV Assendelft zorgde voor veel blije gezichten. De ploeg van Guillaume Groot won ook de derde wedstrijd van het seizoen door DSS met 3-0 te verslaan. Assendelft is samen met Bloemendaal, dat met 4-2 won van WSV’30 nog de enige ploeg die zonder verliespunten is.

Ook Sporting Krommenie is nog ongeslagen, na twee gelijkspelen wist het heel knap met 2-1 te winnen van het sterke Swift. Hercules Zaandam liep op eigen veld de hele wedstrijd achter de feiten aan en verloor met 2-3 van het Amsterdamse TOS-Actief.

4e en 5e klasse zondag

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen stond RCZ tegenover CTO’70. De ploeg van Sven Talsma wist met 3-1 te winnen en met zes punten stegen de Racers naar de derde plek. Rood Wit Zaanstad is favoriet voor één van de promotieplaatsen. In Rotterdam ging het bezoek bij Coal en ondanks heel veel kansen verloor het, door een slecht half uur in de tweede helft met 4-2. Zaandijk deed wat het moest doen in de 5e klasse en won met 0-3 bij Geel Wit’20.

Klik hier voor alle standen in de competities met Zaanse ploegen

zondag 06 oktober
Fortuna Wormerveer – JVC 2-3
FC Uitgeest – SVA 4-0
Limmen – KFC 0-2
Assendelft – DSS 3-0
Saenden – Bergen 1-1
Hercules Zaandam – TOS-Actief 2-3
Bloemendaal – WSV’30 4-2
Sporting Krommenie – Swift 2-1
Coal – Rood Wit Zaanstad 4-2
RCZ – CTO’70 3-1
Geel Wit’20 – Zaandijk 0-3

Door sportredactie de Orkaan. Foto van Saenden – Bergen (1-1) door Theo van Vlaanderen.