Zaanstad heeft – mede op verzoek van de politie – een mobiele camera geplaatst aan de Dorpsstraat bij de kermis in Assendelft. Volgens Burgemeester Hamming is het ‘een jaarlijks terugkerend evenement, waar de afgelopen jaren meerdere (gewelds)incidenten hebben plaatsgevonden’.

Zaanstad vindt cameratoezicht noodzakelijk ‘gelet op de jeugdproblematiek in Zaanstad-Noord en de aantrekkingskracht die de kermis op jeugd heeft’.

Het zijn niet de enige maatregelen. Aan het begin en aan het eind van het kermisterrein worden hekken geplaatst en op en rond het kermisterrein komen extra containers te staan. Ook is er beveiliging aanwezig. Ook zijn er geen wapens te winnen die niet van echt te onderscheiden zijn. De meeste maatregelen – afgezien van het camera-toezicht – golden vorig jaar ook al.

🎂Dit is het 24.000e artikel op De Orkaan!

De kermis in Assendelft begint vandaag – op zaterdag 5 oktober – en duurt tot en met donderdag 10 oktober. De camera-verordening werd gister – vrijdag 4 oktober – gepubliceerd. Wie problemen met de regeling heeft kan nog zes weken lang bezwaar maken…

Plek van de camera, vlakbij de Koppiebar

Bekijk ook onze serie Kermiskroegen van Assendelft. De kermis is namelijk vooral een feestje!

Door Piet Bakker, bronnen: kermis-verordening Zaanstad, Aanwijzingsbesluit cameratoezicht Dorpsstraat Assendelft, foto en video: Kimberley Kat (pre-kermisfeest van 4 oktober).