De meeste Zaanse teams zijn goed begonnen aan de competitie. Dit weekend dan ook weer een mooi voetbalprogramma met onder andere topwedstrijden voor Fortuna Wormerveer, KFC en OFC.   

4e klasse zaterdag

De drie Zaanse ploegen OFC, Westzaan en ZVC’22 staan met zes punten uit twee wedstrijden samen met Jong Hercules bovenaan in de stand. De ploeg uit Beverwijk is zaterdag de tegenstander voor OFC. Westzaan speelt op eigen veld tegen SVW’27, terwijl ZVC’22 het thuis opneemt tegen DZS. Beide tegenstanders hebben tot nu toe één keer gewonnen en één keer verloren.

5e klasse zaterdag

Na de 9-klapper van vorige week treft Blauw Wit Wormerveer met Kadoelen weer een tegenstander, waar gezien de promotie aspiraties geen punten tegen gemorst mogen worden. Het verrassende Sporting Krommenie (zat) zal tegen Wherevogels proberen haar 100 procent score vast te houden. ZCFC wacht nog op haar eerste overwinning en ontvangt Blokkers. Jisp speelt op eigen veld tegen Opperdoes.  

2e klasse zondag

Voor medekoploper Fortuna Wormerveer staat er na de gewonnen derby tegen SVA weer een topper op het programma. Het eveneens foutloze JVC van voormalig Sporting Krommenie trainer Jordi van Beek komt op bezoek. KFC dat na twee wedstrijden vier punten heeft, ontvangt het sterke Limmen dat nog een 100 procent score heeft.

3e klasse zondag

Assendelft is het seizoen in de 3e klasse met twee zeges uitstekend begonnen. De ploeg van Guillaume Groot neemt het zondag op tegen hekkensluiter DSS, dat afgelopen weekend nog gelijkspeelde tegen Sporting Krommenie. Sporting hoopt komend weekend tegen koploper Swift in ieder geval de ongeslagen status vast te houden.

WSV’30 kent een zwaar programma bij de start van de competitie en gaat zondag op bezoek bij het ambitieuze Bloemendaal. Saenden, dat tot nu toe een teleurstellend seizoen heeft, gaat tegen Bergen op zoek naar de eerste zege. Hercules Zaandam speelt op eigen veld tegen het Amsterdamse TOS-Actief.

4e en 5e klasse zondag

In de 4e klasse speelt RCZ haar eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen CTO’70, terwijl Rood Wit Zaanstad mag afreizen naar Rotterdam. De tegenstander is Coal. Zaandijk blijft dichter bij huis en neemt het in Haarlem op tegen Geel Wit’20.

zaterdag 05 oktober
14.30 uur Westzaan – SVW’27
14.30 uur ZVC’22 – DZS
14.00 uur Jong Hercules – OFC
14.30 uur Kadoelen – Blauw Wit W
14.30 uur Jisp – Opperdoes
14.30 uur ZCFC – Blokkers
14.15 uur Wherevogels – Sporting Krommenie (zat) 

zondag 06 oktober
14.00 uur Fortuna Wormerveer – JVC
14.00 uur FC Uitgeest – SVA
14.00 uur Limmen – KFC
14.00 uur Assendelft – DSS
14.00 uur Saenden – Bergen
14.00 uur Hercules Zaandam – TOS-Actief
14.00 uur Bloemendaal – WSV’30
14.00 uur Sporting Krommenie – Swift
14.00 uur Coal – Rood Wit Zaanstad
14.00 uur RCZ – CTO’70
14.30 uur Geel Wit’20 – Zaandijk

Voor de overige sporten van dit weekend lees je onze sportagenda.

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto: Fortuna Wormerveer – OFC door Theo van Vlaanderen.