Het pontje bij Molletjesveer, tussen Krommeniedijk en Westknollendam, is weer in de vaart. Na meerdere technische problemen en eerdere reparaties zou de pont nu weer volledig moeten werken. De vaartijden zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de (vrijwillige) schippers.

De pont zou meerdere keren uit zichzelf harder zijn gaan varen. Ondanks eerdere reparaties gebeurde dit telkens opnieuw, waardoor de pont langere tijd uit de vaart was. Uiteindelijk is er grondig onderzoek gedaan en is de motor vervangen, de bekabeling aangepast en is de koelregulator verplaatst zodat deze beter werkt. Op donderdag 3 oktober werd de eerste overtocht gemaakt, en dat zonder problemen.

Toch zal het pontje niet lang meer varen. Zondag 13 oktober stopt de veerdienst vanwege de winterstop. Vanaf half april volgend jaar wordt de veerboot weer in gebruik genomen.

Sinds vorig jaar is dit elektrische pontje in gebruik genomen. Daarvoor was het een zelfbedieningsveer. Vooraf moet je één euro betalen via pin om de overtocht te kunnen maken. De vaartijden van de pont zijn onregelmatig vanwege het tekort aan vrijwillige schippers. Het pontje wordt veel gebruikt door fietsers.

Josefien maakte een video tijdens een van de eerste overtochten ⤵️

Door: Silva Honig. Bronnen: Tipgever en eerder nieuws op De Orkaan. Foto: De Orkaan. Video: Josefien Gigengack-Kan