Een Volkswagen Golf is maandagavond – 30 september – spontaan in brand gevlogen tijdens het rijden op de Vaartdijk (N246) in Assendelft.

De auto reed vanaf de kant van pontje Buitenhuizen richting Westzaan. De twee inzittenden hoorden iets tikken en roken een vreemde geur. De bestuurder besloot de auto meteen aan de kant te zetten. Vlak daarna kwamen er vlammen onder het stuur vandaan. Door het snelle handelen bleven de inzittenden ongedeerd.

Rond 22.10 uur werd de brandweer gealarmeerd. Hoewel ze er razendsnel waren, sloegen de vlammen al uit de auto. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde en total loss raakte.



Omdat het een hybride auto is bleef de brandweer nog een uur bij de auto om de temperatuur in de gaten te houden. Toen deze opliep is de auto opnieuw gekoeld met bluswater. Bergingsbedrijf Hoogwout kwam rond 23.45 uur met een dompelbak. De auto zal hier de komende tijd in moeten blijven staan op het terrein van de berger.

De Vaartdijk (N246) tussen de rotonde bij de Zaandammerweg en de Watertoren is ruim 2 uur afgesloten geweest voor het verkeer in beide richtingen.

Onder een slideshow met elf foto’s (klik op pijltjes of swipe):

Bijdrage door Michel Schermer