Op de Provincialeweg N246 in Wormerveer is zaterdagavond – 28 september – een auto over de kop geslagen. Het ongeluk gebeurde rond 22.15 uur.

De Citroën C1 reed op de N246 vanaf de kant van Wormerveer in de richting van Westzaan. Een stuk voorbij het viaduct over de N203 ging het mis. De auto kwam in de middenberm terecht, sloeg over de kop en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Getuigen die het ongeluk zagen gebeuren zijn direct gestopt. De bestuurster zou tegen deze getuigen hebben gezegd dat er tijdens het rijden iets viel. Waarschijnlijk raakte de bestuurster hierdoor afgeleid.

De politie, een ambulance en de brandweer kwamen naar het ongeluk. De brandweer kwam om hulp te verlenen, maar hoefde niets te doen en kon terug naar de kazerne in Wormerveer. De bestuurster van de auto is in een ambulance nagekeken en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was de N246 in beide richtingen afgesloten. Tientallen automobilisten hadden geen geduld en keerden de auto via de middenberm naar de andere rijbaan. Nadat de auto door bergingsbedrijf Hoogwout weer op vier wielen was gezet werd de weg vrijgegeven. De auto raakte door het ongeluk total loss.

Onder een slideshow met negen foto’s (klik op pijltjes of swipe):

Bijdrage door Michel Schermer