De bestuurder van een Mazda heeft vrijdagmiddag – 27 september – met zijn auto de gevel van een garage aan de Noorderhoofdstraat in Krommenie geramd. Het ongeluk gebeurde rond 15.40 uur.

Het is niet helemaal duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De 77-jarige bestuurder zou bij een overbuurman hebben aangegeven dat hij moest uitwijken voor een blauwe auto. Of dit daadwerkelijk het geval is kon de politie ter plekke niet bevestigen. De bestuurder werd in een ambulance nagekeken en voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Daarbij werd het rijbewijs van de bestuurder door agenten ingenomen.

De auto liep flinke schade op en is opgehaald door bergingsbedrijf Van der Eng. Ook de garage heeft schade opgelopen. De brandweer was aanwezig om te beoordelen of er iets gestut moest worden.

Een bewoonster van de Noorderhoofdstraat gaf aan hier al tijden bang voor te zijn. Met alle wegwerkzaamheden in Krommenie is het een drama om door het dorp te rijden. Volgens de bewoonster rijden er zeker zestig auto’s per dag vanuit de Parklaan rechtsaf, terwijl daar nu met een bord staat aangegeven dat het doodlopend is. Al deze auto’s moeten daar dus weer keren. Een groot deel gaat terug via de Parklaan, maar sommigen rijden tegen de richting in naar de Kruisstraat.

Onder een slideshow met vijf foto’s (klik op pijltjes of swipe):

Bijdrage door Michel Schermer