Speelronde twee in de voetbalcompetities brengt dit weekend dan eindelijk de eerste derby’s. Daarnaast is er een uitwedstrijd op eigen terrein (!) en de eerste competitiewedstrijd voor RCZ in Nieuw-Vennep. De meest aansprekende derby vindt plaats op zondag in de 2e klasse in Assendelft.

Na ruim elf jaar staat zondag weer de derby SVA – Fortuna Wormerveer op het programma. Destijds werd het in Assendelft een spectaculaire 4-4. De ploegen kwamen toen nog uit in de 4e klasse, terwijl de laatste seizoenen beide ploegen tot de sterkste teams van de Zaanstreek behoorden. Voor dit seizoen zijn de verwachtingen bij beide teams (weer) hooggespannen in de 2e klasse en afgelopen week wisten ze hun eerste wedstrijd overtuigend te winnen. KFC is een andere kandidaat voor de promotieplaatsen en zij gaan op bezoek bij Meervogels’31 van de Zaanse trainer Raymond Huisman.

4e klasse zaterdag

De 4e klasse zaterdag kent met ZVC’22, OFC en Westzaan ook drie clubs die mee moeten kunnen gaan strijden om de prijzen. De drie ploegen wisten zich goed te versterken deze zomer, kenden een goede voorbereiding en wisten ook nog de openingswedstrijd van het seizoen te winnen. In de tweede speelronde gaat Westzaan op bezoek bij het sterke DZS en neemt ZVC’22 het op tegen Vrone. In Oostzaan staan OFC en Egmond tegenover elkaar.

5e klasse zaterdag

Een klasse lager is het Blauw Wit Wormerveer dat als één van de favorieten gezien wordt. De ploeg van Dani Beukman maakte indruk in de eerste wedstrijd en neemt het op eigen veld op tegen Koedijk. Ook staat er met Sporting Krommenie(zat)-ZCFC een derby op het programma, terwijl Jisp de uitwedstrijd tegen Wieringermeer op eigen veld speelt. De velden van Wieringermeer zijn namelijk onbespeelbaar. 

3e klasse zondag

In de Zaanse 3e klasse zondag ontvangt WSV’30 het sterke Swift en hopen Assendelft en Hercules Zaandam een goed vervolg te kunnen geven aan hun eerste overwinning. Tegenstanders zijn respectievelijk TOS-Actief en Meteoor. Sporting Krommenie gaat op bezoek bij DSS en Saenden wil tegen ROAC de eerste punten van het seizoen binnenhalen. 

4e klasse zondag

RCZ komt deze competitie voor het eerst in actie. De Racers gaan in de 4e klasse op bezoek bij DIOS, dat de eerste wedstrijd gelijkspeelde. In de 5e klasse moet koploper Zaandijk tegen Sloterdijk de 100% score in stand kunnen houden.

zaterdag 28 september
14.30 uur DZS – Westzaan
14.30 uur Vrone – ZVC’22
15.00 uur OFC – Egmond
14.30 uur Blauw Wit W – Koedijk
14.30 uur Wieringermeer – Jisp (bij Jisp)
14.30 uur Sporting Krommenie (zat) – ZCFC

zondag 29 september
14.00 uur SVA – Fortuna Wormerveer
14.00 uur Meervogels’31 – KFC
14.00 uur TOS-Actief – Assendelft
14.00 uur ROAC – Saenden
14.00 uur Meteoor – Hercules Zaandam
14.00 uur WSV’30 – Swift
14.00 uur DSS – Sporting Krommenie
14.30 uur DIOS – RCZ
14.30 uur Zaandijk – Sloterdijk

Voor alle overige sporten van dit weekend bekijk je de Orkaan sportagenda.

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto: SVA- AGB bekerwedstrijd eerder dit seizoen door Michael Bruins.