Paniek! De afgelopen twee dagen was de Hema in Zaandam wegens wateroverlast gesloten, en dat is natuurlijk niet fijn voor mensen die hoognodig hun onderbroeken en theedoeken moeten vervangen, wegwerpservies voor een verjaardag nodig hebben of gewoon zin hebben in de dikke welbekende Hema-rookworst. Goed nieuws, de Hema is weer open, maar wel met de nodige beperkingen.

Afgelopen zondag- op maandagnacht ging het flink mis in de Hema in Zaandam. Een waterleiding op de bovenste verdieping van het restaurant ging kapot en het water baande zich een weg door het gehele pand. Tot in de kelder was het een waterballet in de Hema.

Met man en macht hebben de medewerkers samen met een schoonmaakploeg keihard gewerkt om de Hema weer open te krijgen. Vandaag is de Hema weer opengegaan maar niet zonder schade. Zo moet de gehele vloer in het restaurant worden vervangen en blijft het restaurant zeker tot volgende week woensdag gesloten.

Door het waterballet is er ook een flink deel van de voorraad verloren gegaan. Nog lang niet alles is aangevuld, met lege schappen als gevolg. Ook in het plafond zijn enige lege plekken te zien. Een aantal schotten van het plafond zijn namelijk door het water verloren gegaan. Ten slotte werkt de schuifdeur aan de kant van de Rozengracht niet en is de Hema alleen te betreden via de Gedempte Gracht.

Door: Rick Nieborg info: Ton Divendal (vestigingsmanager Hema Zaandam) foto’s: Merel Kan