De eerste herfstbuien maken de Zaanse wegen, daken en sportvelden nat. Wat zal de warme chocolademelk in de kantines weer heerlijk smaken. Helemaal nu de veldcompetities nog volop bezig zijn. Daarin is het deze week tijd voor korfbal-revanche, of toch de herhaling van een stunt in Wormer? In het zwembad begint de Eredivisie waterpolo voor heren en in de sporthal de handbalcompetitie.

Dit is de sportagenda voor het komend weekeinde. Voor al het voetbal van het komende weekend bekijk je onze voetbalagenda.

Zaterdag 28 september

Korfbal

In de Ereklasse verloor KZ vorige week thuis in de Koog opmerkelijk met 16-17 van Groen Geel. Nu, net een week later staat gelijk de return op het programma in de competitie. Om 16.30 treffen de ploegen elkaar zaterdag weer, ditmaal in Wormer. Kan KZ zich revancheren of doet Groen Geel de Koogers nogmaals pijn op de ranglijst?

Van de overige Zaanse ploegen speelt alleen OKV thuis, om 15.30 in Oostzaan tegen Apollo. In de Overgangsklasse gaat Roda Westzaan naar Leiderdorp, tegen Velocitas hoopt de ploeg de eerste punten van het seizoen te halen. KVZ’23 won de eerste drie wedstrijden en speelt zaterdagavond om 20.00 uur pas. In Amsterdam Osdorp, tegen Rohda Amsterdam.

WedstrijdTijd
Ereklasse 4Groen Geel – KZ16.30
Overgangsklasse 5Rohda – KVZ ’2320.00
Velocitas – Roda16.00
2e klasse-7VZOD – Furore15.30
2e klasse-8OKV – Apollo15.30
4e klassePurmer – Zaandam Zuid16.25
KVZ’23 won vorige week de derby tegen Roda Westzaan. (Foto: Meneer de fotograaf)

Volleybal

De dames van Compaen en Zaanstad beginnen het volleybalseizoen met een reeks bekerwedstrijden. Dit weekend staat de 3e, en voorlopig laatste ronde op het programma voordat volgende week alle competities weer van start gaan.

WedstrijdTijd
Nationale beker damesMerkala Zaanstad – AVV Keistad 217.00
Volevo – Compaen18.00

Waterpolo

De Eredivisie waterpolo voor heren gaat zaterdag van start. ZV de Zaan ontvangt om 16.50 uur PSV Eindhoven in zwembad de Slag en de Ham gaat naar Bodegraven voor een uitwedstrijd tegen BZ&PC.

De damesploegen beginnen pas op 12 oktober aan het nieuwe seizoen op het hoogste niveau van Nederland. Het afgelopen seizoen wonnen de dames en heren van de Zaan zowel de landstitel als de KNZB beker. Vorige week voegden beide teams daar ook de Supercup aan toe.

WedstrijdTijd
Eredivisie herenZV de Zaan – PSV16.50
BZ&PC – ZV de Ham19.15
Ook voor ZV de Ham kan de vlag weer uit. Het seizoen in de waterpolo Eredivisie gaat beginnen. (Foto: Edwin Kleiss)

Zondag 29 september

Badminton

Drie wedstrijden van Zaanse clubs deze zondagochtend. Swish speelt thuis in de Trias sporthal Krommenie. De Shuttle speelt in sporthal de Spatter in Wormer.

WedstrijdTijd
2e divisie afd 3Swish – Velo10.00
4e divisie afd 9Hillegom – Matchpoint10.00
5e divisie afd 9De Shuttle – Matchpoint 211.00

Handbal

Een frisse start voor de heren van HV Zaanstreek. Zij debuteerden het afgelopen seizoen op het landelijke niveau van de 2e divisie in de zaal met een mooie eindklassering in de top 3. Het nieuwe seizoen moet weer net zo mooi worden en begint in Den Haag. Deze week hoor je een interview met speler Wouter van Lienen in de Warming up op de Orkaan podcast.

WedstrijdTijd
2e divisie heren zaalWHC Hercules – HV Zaanstreek15.10
2e klasse dames veldHCV ’90 – HV Zaanstreek13.10
De Orkaan podcast (Zaans nieuws) · Warming Up: Handbalvereniging Zaanstreek staat voor verrassingen – Wouter van Lienen
Heren HV Zaanstreek bedanken het meegereisde publiek. (Foto: Wiebe Wijma.)

Honkbal

Voor Odiz Frogs is het seizoen nog niet voorbij. Met nog drie wedstrijden te gaan in de 4e klasse gaat de nummer 8 op bezoek bij de nummer 7 in Amsterdam. De Amsterdam Capitals.

WedstrijdTijd
4e klasse B herenAmsterdam Capitals – Odiz Frogs14.30
Peptalk voor Odiz Frogs voor de wedstrijd. (Foto: Odiz Frogs)

Hockey

De dames van de Kraaien begonnen het seizoen geweldig met drie overwinningen. Voor de vierde ronde van de competitie gaan op bezoek bij de Strawberries in Driehuis. Die ploeg staat er ook goed op, zij wonnen twee van hun eerste drie wedstrijden.

De heren van de Kraaien spelen, na het stoppen van het 1e team, met een gelegenheidsteam in de reservecompetitie.

WedstrijdTijd
Reservecomp. herenKraaien – Purmerend 3Onb
4e klasse damesStrawberries – Kraaien12.45
De Kraaien wonnen hun laatste (avond)wedstrijd met 7-1 van Uitgeest. (Foto: Edwin Kleiss)

Rugby

De Zaanse rugby-ers van Zaandijk Rugby haalden ook de volle mep uit hun eerste twee wedstrijden. Zondag om 14.00 uur kun je ze weer zien spelen op het sportpark Jagersveld, naast het RCZ terrein. De Utrechtse studenten van USRS 2 komen op bezoek.

WedstrijdTijd
2e klasse noord (H)Zaandijk Rugby – USRS 214.00

Door: Edwin Kleiss. Foto boven: ZV de Zaan heren 1 na winst KNZB beker door Hanny van den Dobbelsteen.