In Wormer komt nieuwbouw op de plekken waar nu nog drie tennisverenigingen zitten. Waar nu De Spatter (Spatterstraat), de Eendragt (De Caascooper) en de Poelstars (De Drie Morgen) zitten, komen in totaal meer dan 150 woningen. De tennisverenigingen fuseren en gaan naar het IJsbaanterrein.

Op het Spatterterrein zijn 92 woningen gepland (sociale huur, seniorenwoningen, rijtjeswoningen, twee-onder-één-kap en ‘middeldure’ huurappartementen). Ook komt daar een nieuwe Sporthal Wormer. Op De Caascooper moeten 39 appartementen in vier tot vijf woonlagen komen. Op De Drie Morgen zijn 29 woningen gepland: appartementen en 18 woningen.

Om de participatie vorm te geven organiseert de gemeente Wormerland voor de woningbouwlocaties inloopssessies op 30 september en op 9 oktober. De locatie heeft de gemeente niet bekend gemaakt, maar “omwonenden van deze projecten krijgen hiervoor een aparte uitnodiging.”

Op die bijeenkomst kunnen omwonenden inbreng geven op het Stedenbouwkundig Plan van Eisen (SPvE) dat volgens de gemeente “nu op tafel ligt”. Ook kunnen zij vragen stellen (yes!). In het overzicht van projectdocumenten is dat SPvE overigens niet te vinden. 

De ontwikkeling van het IJsbaanterrein is een apart traject. Omwonenden en betrokkenen, inclusief de leden van de al eerder opgerichte klankbordgroep, worden binnenkort uitgenodigd voor een klankbordsessie in november.

Het project wordt uitgevoerd door ontwikkelaar BPD (Bouwfonds Gebiedsontwikkeling). De planning is nog voor een groot deel onzeker, gesprekken met de sportverenigingen werd voor de zomer nog uitgesteld.

De Drie Morgen (Poelstars)

Door Piet Bakker, bronnen: persbericht Wormerland en eerder nieuws op De Orkaan. Helemaal boven: plannen voor De Eendragt (Caaskoper).

Spatterstraat