Na bijna drie jaar valt het doek definitief voor Rijkhoff Wijnen. Het bedrijf is op 17 september door de Rechtbank Noord-Holland failliet verklaard. In juni 2024 ging de wijnwinkel van Rijkhoff Wijnen aan de Zaanweg in Wormerveer al dicht. Eind 2023 sloot Huis te Zaanen, de horeca-gelegenheid die door Rijkhoff werd geëxploiteerd.

Leyla Rijkhoff opende de winkel op 1 oktober 2021 met een focus op exclusieve topwijnen uit verschillende klassieke Europese wijnstreken.

Het faillissement betreft Rijkhoff Wijnen B.V. waaronder ook Rijkhoff Wijnimport en La Maison Blanche vallen. Het bedrijf zat in Wormerveer aan de Zaanweg 118b had een opslag in Westknollendam (Industrieweg 88).

Curator is mr M. Helmstrijd van Oprecht Advocaten (Wormerveer / Hoorn).

In november 2022 verwoestte een grote brand de loods en complete wijnvoorraad. Ondanks dat de verzekeraar een deel van de schade uitkeerde, was het bedrag niet voldoende om de financiële klap te boven te komen. Als gevolg hiervan moest Leyla in december 2023 al haar restaurant en wijnbar Huis te Zaanen sluiten. De onderneming had ook problemen gehad met de overkapping voor het terras aan de Zaan waarvoor geen vergunning werd verleend.

Tekst Piet Bakker / redactie De Orkaan, toto: Michel Schermer. Extra informatie van Centraal Insolventieregister.