De rugby-competitie begon met een mooie overwinning voor Zaandijk Rugby, de korfballers speelden een tweede ronde op het veld (en de meeste ploegen wonnen), de hockeyers van De Kraaien wonnen ook (zowel de dames en als de heren). Cromtigers zegevierde in de op één na laatste wedstrijd van het seizoen. Bij handbal en volleybal werd er minder hard gejuicht, bij badminton werd gemengde resultaten genoteerd.

Dit zijn de sportuitslagen van het afgelopen weekeinde. Voor al het voetbal van het afgelopen weekeinde klik je hier.

Vrijdag 13 september

Hockey

Vorige week begonnen de dames van de Kraaien aan het nieuwe seizoen met een 3-1 overwinning op Soest. Vrijdagavond startte de ploeg in het bekertoernooi met een gelijkspel.

WedstrijdUitslag
Bekertoernooi damesKraaien – Saxenburg2-2

Zaterdag 14 september

Honkbal

Er staat nog één wedstrijd op het programma voor Cromtigers, dat derde staat. Volgende week tegen koploper Bears kan nog plek 2 worden behaald, al is de kans klein. Mocht Thamen (nr 2) hun laatste twee wedstrijden verliezen en de Cromtigers winnen, eindigen ze als 2de.

WedstrijdUitslag
2e klasse B herenCromtigers – HCAW 310-8

Korfbal

Tijdens de tweede speelronde in het veldkorfbal werd vooral uit gespeeld. Roda Westzaan, dat vorige week als promovendus verloor, trok in Amsterdam aan het kortste eind. De eerste KZ-wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen. KVZ ’23, dat het vorig seizoen niet al te best deed, is goed aan het nieuwe seizoen begonnen met twee overwinningen. AWDTV – Groen Geel (foto onder) eindigde in een gelijkspel.

WedstrijdUitslag
Ereklasse 4Tempo – KZ9-29
AWDTV – Groen Geel17-17
Overgangsklasse 5Velocitas – KVZ ’2315-16
Rohda – Roda Westzaan16-14
2e klasse-7Wolderwijd – Furore13-17
2e klasse-8OKV – HBC15-11
4e klasseDKV – Zaandam Zuid7-11
AWDTV – Groen Geel (foto: Dennis Dallinga).

Volleybal

De dames van Merkala Zaanstad en Compaen begonnen in het volleybal aan de bekercompetitie. Daarin wordt een aantal ronden afgewerkt voordat in oktober de reguliere competitie van start gaat. Zowel Zaanstad als Compaen gingen de bietenbrug op.

WedstrijdUitslag
Nationale beker damesUS 2 – Merkala Zaanstad3-0
Compaen – Leython0-3

Zondag 15 september

Badminton

Het badminton is begonnen aan een nieuw seizoen. Bij twee Zaanse clubs hebben we enthousiaste schrijvers gevonden die verslag willen uitbrengen van de verrichtingen van hun 1e teams. Zoals bij Matchpoint, Dennis Bloetjes meldde ons een bijzondere uitslag.

‘Hoe moet je dit nou niet euforisch brengen? De eerste wedstrijd 8-0 winnen is natuurlijk een droom. Deze uitslag is bij team 1 (uitgezocht door historicus Jasper) sinds 2019 niet meer voorgekomen. Waar we vorig jaar nog tegen het eerste team van Hoogkarspel moesten spelen, kwamen we dit jaar in de poule met het tweede team. De dubbels werden vlot gewonnen, waarna de enkels (soms tegelijk) werden gespeeld. Alleen Sophie had er 3 sets voor nodig om haar enkel te winnen, maar op eigen kracht winnen is toch altijd het fijnst als nieuweling in het team. De mix van Dorthe en Jasper moest even op gang komen, en bij Sophie en Dennis was de tweede set even wat moeilijker. Toch wisten we allemaal de 100% vast te houden. Volgende week spelen we thuis tegen onze streekgenoot Swish.’

Van de Shuttle krijgen we dit seizoen ook post, met dank aan Isa van der Meer. Hun team speelde de eerste wedstrijddag gelijk.

‘De Shuttle en Vennewater waren erg aan elkaar gewaagd in de eerste competitiewedstrijd voor beide teams. Na weinig samen te hebben getraind wist de shuttle toch aan het langste eind te trekken in de dubbels. Daarentegen is er nog ruimte op verbetering bij de enkels. Uiteindelijk heeft de shuttle er een verdiend gelijk spel uitgesleept.’

WedstrijdUitslag
2e divisie afd 3Swish – Almere2-6
4e divisie afd 9Hoogkarspel 2 – Matchpoint0-8
5e divisie afd 9De Shuttle – Vennewater4-4

Vanaf de eerste week van oktober doen de Zaanse clubs trouwens mee aan ‘Probeer badminton’. Alle informatie daarover is hier te vinden.

Handbal

In de veldcompetitie van het handbal begonnen de dames van HV Zaanstreek vorige week met een mooie overwinning. Hun tweede wedstrijd in Heerhugowaard werd verloren.

WedstrijdUitslag
Dames veld 2e klasseTornado 2 – HV Zaanstreek23-21

Hockey

Na de eerste thuisoverwinning die vorige week een goed begin betekende voor de dames van de Kraaien en de bekerwedstrijd van vrijdagavond stond er zondag een uitwedstrijd op het schema in Voorhout. Het goede begin kreeg voortzetting.

Ook de heren kwamen nu in actie. Hun eerste duel, een uitwedstrijd in Amsterdam Oost, werd gewonnen.

WedstrijdUitslag
Heren herfstcompetitieAthenA 1H10 – Kraaien1-4
4e klasse damesVoorhout – Kraaien0-4

Rugby

Op sportpark Jagersveld begon zondag een nieuwe reeks wedstrijden voor Zaandijk Rugby dat binnenkort een nieuwe naam krijgt. Dan zal de vereniging, die in 2013 werd opgericht ‘De Zaanse Rugbyclub‘ gaan heten.

WedstrijdUitslag
2e klasse noord (H)Zaandijk – Alkmaarse R.U.F.C.29-19
Zaandijk Rugby heren 1. (Foto: Edwin Kleiss)

Mister Ajax

Mooie momenten vrijdagavond. Mister Ajax Sjaak Swart bezocht met Lucky Ajax de RCZ veteranen. Het werd een feest van verbroedering en Swart nam voor iedereen de tijd. Op de foto een van die momenten, de oer-Ajacied zet een krabbel op zijn eigen biografie voor een fan.

Door: Edwin Kleiss, foto helemaal boven: aangeleverd door Zaandijk Rugby.