De afgelopen nacht rond 01:30 kwam de brandweer in Zaandam in actie na de melding van een ‘voertuigbrand’ op de Hogendijk. Het bleek om een rode Canta te gaan die volledig uitbrandde. Omwonenden zeiden een explosie te hebben gehoord.

Het kleine wagentje stond vrijwel dagelijks geparkeerd op de William Pontbrug, die tussen de Hogendijk en het Zaaneiland loopt. De eigenaresse heeft waarschijnlijk een bootje in jachthaven De Remming.

Deze foto werd vrijwel onmiddellijk na het uitbreken van de brand gemaakt

De brandweer kwam met onder andere een tankautospuit. Bij aankomst bleek dat de vlammen hun werk al vrij effectief hadden gedaan. De spuitgasten konden niet voorkomen dat er slechts een karkas achterbleef. 

Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. De politie heeft de Canta afgezet met lint, maar laat weten dat forensisch onderzoek vrijwel onmogelijk is vanwege de aard van de schade.

Mocht je iets weten, bel dan met de politie:  0900-8844

Het was niet het enige incident afgelopen nacht in de buurt. De bouwhekken bij het voormalige Rochdale-kantoor werden omvergetrokken en het Dixie-toilet bij de tent van KunstEiland werd omgegooid.

Door: 112-redactie De Orkaan / Piet Bakker, foto van brandende Canta is van Eelco Aartsen.