Aanstaand weekend worden bijna alle laatste poulewedstrijden gespeeld in de districtsbeker. Van de zeventien Zaanse teams die deelnemen aan het bekertoernooi maken nog elf ploegen (een kleine) kans de volgende ronde te behalen. De beste papieren zijn voor Sporting Krommenie (zon), OFC, RCZ en Zaandijk. Deze ploegen wisten de eerste twee wedstrijden te winnen en hebben in de slotwedstrijd aan één punt voldoende om poulewinnaar te worden. Bij gunstige uitslagen op de andere velden kunnen de ploegen zich zelfs een (kleine) nederlaag veroorloven. 

Voor koploper ZVC’22 is de opdracht duidelijk, de ploeg moet winnen van AFC IJburg om zeker als eerste in de poule te eindigen. Bij een gelijkspel kan ZVC nog ingehaald worden door Rood Wit Zaanstad. Het team van Levinho Wijdenbosch komt pas dinsdag in actie tegen het zwakke Kadoelen.

Westzaan moet sowieso winnen van ZCFC, maar dan nog is het afhankelijk van het resultaat van Zaandijk dat drie punten meer heeft. Hercules Zaandam staat voor een bijna onmogelijke opgave. Niet alleen moet de ploeg ruim winnen van het foutloze SDZ, ook mag FC Purmerend niet winnen van het puntloze VVW.

In de poules van KFC, Fortuna Wormerveer en SVA bekeren óók de nummers twee verder. SVA heeft aan een gelijkspel tegen het eveneens puntloze Arsenal genoeg om de tweede plek veilig te stellen. KFC en Fortuna zijn bij een zege in ieder geval zeker van een plaats bij de eerste twee. Bij een gelijkspel zijn beide ploegen afhankelijk van de resultaten van de concurrenten.       

Eerder waren Assendelft, WSV’30, ZCFC en Saenden al definitief uitgeschakeld en daar kwamen afgelopen dagen Sporting Krommenie (zat) en Blauw Wit Wormerveer bij. Sporting leed dinsdag haar tweede nederlaag (4-2) bij Wijk aan Zee en Blauw Wit werd woensdag na een knap 3-3 gelijkspel bij 4e klasser De Rijp uitgeschakeld op basis van doelsaldo.

Deze week is Sporting Krommenie trainer Mo Kusadasi te gast in de Warming up op de Orkaan podcast.

De Orkaan podcast (Zaans nieuws) · Warming Up: Sporting Krommenie knalt in de beker – Mo Kusadasi

Zaterdag 14 september
14.30 uur Arsenal – SVA

14.30 uur ZVC’22 – AFC IJburg
14.30 uur RCZ – ASV Blauw Wit
14.30 uur Westzaan – ZCFC

15.45 uur Sp.Krommenie (zon) – AFC
17.00 uur Hercules Zaandam – SDZ
17.00 uur WSV’30 – ZOB 2
17.00 uur Zaandijk – Velsen
19.00 uur Oosthuizen – OFC

Zondag 15 september
14.00 uur Fortuna W – Sp.Martinus
14.00 uur KFC – Abcoude
14.00 uur Saenden – KFC 2

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto: Bekerwedstrijd SVA – AGB door Michael Bruins.