Waar vorige week veel sporten begonnen aan een nieuw seizoen, komen daar dit weekend weer andere competities bij. Zo gaan rugby en badminton weer van start in de competitie en beginnen de dames van Compaen en Zaanstad aan het bekertoernooi in het volleybal.

Dit is de sportagenda voor het komend weekeinde.
Voor al het voetbal van het komende weekend bekijk je onze voetbalagenda.

Vrijdag 13 september

Hockey

Vorige week begonnen de dames van de Kraaien aan het nieuwe seizoen met een 3-1 overwinning op Soest. Vrijdagavond start de ploeg ook aan het bekertoernooi.

WedstrijdTijd
Bekertoernooi damesKraaien – Saxenburg20.30

Zaterdag 14 september

De Ham Zwemloop

Ter ere van het 100 jarig Ham jubileum en 50 jaar Zaanstad zal er op zaterdagochtend 14 september van 8:00-10:00 uur een zwemloop worden georganiseerd. Deze bestaat uit zwemmen in de Crommenije en hardlopen in het Rosariumpark in Krommenie. Jong en oud mag meedoen en je hoeft geen lid te zijn van de zwemvereniging. Aanmelden kan via het e-mailadres op de poster.

Honkbal

Met nog twee wedstrijden te gaan voor de Cromtigers staat de ploeg uit Assendelft 3e met een punt achterstand op nummer 2 Thamen. Zaterdag is er weer een thuiswedstrijd, nummer 5 HCAW 3 komt langs vanuit Bussum.

WedstrijdTijd
2e klasse B herenCromtigers – HCAW 314.00

Korfbal

Speelronde twee in het veldkorfbal brengt veel uitwedstrijden. Alleen OKV speelt op eigen veld in Oostzaan. Vorige week verloor promovendus Roda Westzaan en was KZ vrij. Alle overige ploegen wisten hun eerste overwinning te boeken.

Donderdagavond speelde Zaandam Zuid tegen Purmer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, uitslag 17-9 winst voor de Zaandammers.

WedstrijdTijd
Ereklasse 4Tempo – KZ16.00
AWDTV – Groen Geel17.00
Overgangsklasse 5Velocitas – KVZ ’2316.00
Rohda – Roda Westzaan15.30
2e klasse-7Wolderwijd – Furore15.30
2e klasse-8OKV – HBC15.30
4e klasseDKV – Zaandam Zuid15.30
Schot op korf door Carlo de Vries van KZ. (Foto: Edwin Kleiss)

Volleybal

De dames van Merkala Zaanstad en Compaen beginnen in het volleybal aan de bekercompetitie. Daarin wordt een aantal ronden afgewerkt voordat in oktober de reguliere competitie van start gaat.

WedstrijdTijd
Nationale beker damesUS 2 – Merkala Zaanstad13.15
Compaen – Leython10.30

Zondag 15 september

Badminton

Badmintonverenigingen Swish uit Krommenie, Matchpoint uit Koog aan de Zaan en de Shuttle uit Wormer beginnen aan de nieuwe competitie.

WedstrijdTijd
2e divisie afd 3Swish – Almere10.00
4e divisie afd 9Hoogkarspel 2 – Matchpoint10.00
5e divisie afd 9De Shuttle – Vennewater11.00

Handbal

In de veldcompetitie van het handbal begonnen de dames van HV Zaanstreek vorige week met een mooie overwinning. Hun tweede wedstrijd is zondag in Heerhugowaard.

WedstrijdTijd
Dames veld 2e klasseTornado 2 – HV Zaanstreek12.00

Hockey

Na de eerste thuisoverwinning die vorige week een goed begin betekende voor de dames van de Kraaien en de bekerwedstrijd van vrijdagavond staat er zondag een uitwedstrijd op het schema in Voorhout.

Ook de heren komen in actie, hun eerste duel is een uitwedstrijd in Amsterdam Oost.

WedstrijdTijd
Heren herfstcompetitieAlthenA 1H10 – Kraaien10.25
4e klasse damesVoorhout – Kraaien12.30

Rugby

Op sportpark Jagersveld begint een nieuwe reeks voor Zaandijk Rugby dat binnenkort een nieuwe naam krijgt. Dan zal de vereniging, die in 2013 werd opgericht ‘De Zaanse Rugbyclub‘ gaan heten.

WedstrijdTijd
2e klasse noord (H)Zaandijk – Alkmaarse R.U.F.C.14.00
Zaandijk Rugby heren 1. (Foto: Edwin Kleiss)

Door: Edwin Kleiss. Foto boven: Merkala Zaanstad.