Kinderdagverblijf en Peuteropvang Ippel Stippel zijn verhuisd naar de Brandakkerstraat 4 in Assendelft. De nieuwe locatie ligt op zeven minuten loopafstand van de oude locatie aan de Dorpsstraat 466a, die noodgedwongen gesloopt wordt. De nieuwe locatie is echter tijdelijk; na de verbouwing zal Ippel Stippel terugkeren naar de Dorpsstraat.

Op maandag 2 september ging Ippel Stippel weer open. Na een snelle verhuizing staat al het speelgoed, de boekjes en de tafels weer klaar om de peuters te ontvangen. De gemeente heeft een omgevingsvergunning verleend om Ippel Stippel te herbouwen. Het oude gebouw wordt eerst gesloopt, waarna er een nieuw gebouw wordt neergezet. Een van de medewerkers van Ippel Stippel laat weten dat het ongeveer een jaar zal duren voordat ze weer kunnen terugkeren naar hun oude adres.

Ippel Stippel is in 2014 overgenomen door Kinderopvang Babino. Babino heeft eenentwintig vestigingen in de Zaanstreek. Ippel Stippel is al ongeveer dertig jaar een begrip in Assendelft.

Door: Silva Honig. Bronnen: Tipgever, Medewerker Ippel Stippel en Gemeente Zaanstad. Foto boven: Cynthia Fopma. Foto onder: Gemeentearchief.