De reguliere competities voor de senioren bij het amateurvoetbal beginnen in het weekend van 21 en 22 september. Ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen wordt op vrijdag 23 en zondag 25 augustus op het complex van v.v. Assendelft het traditionele Koppie Bar Toernooi gespeeld.

Vier ploegen doen mee: Sporting Krommenie, SVA, KFC en gastclub Assendelft. In 2023 won KFC het Koppie Bar Toernooi. Scheidsrechters op beide speeldagen zijn Dennis Oldenburg en Sven Brandt.

KFC en S.V.A deden het prima in het afgelopen seizoen, ze behaalden beide de finale voor promotie naar de Eerste Klasse maar rondden dat niet winnend af. Komend seizoen zijn ze bij elkaar ingedeeld in de Tweede Klasse.

Sporting Krommenie speelde eind vorig seizoen al tegen v.v. Assendelft om een plaats in de Tweede Klasse. Daar strandde het avontuur van beide ploegen die komend seizoen in de Derde Klasse uitkomen.

Op vrijdagavond 23 augustus zijn de wedstrijden Assendelft – SVA en KFC – Sporting Krommenie. Op zondag 25 augustus worden om 14.00 uur de finalewedstrijd en verliezersronde gespeeld

Behalve voetbal is er ook live muziek bij het Koppie Bar Toernooi, “waar het altijd gezellig is” schrijft de organisatie.

Door Piet Bakker op basis van persbericht. Foto van Marijke Bosman (aangeleverd).