Tijdens een bezoekje aan Winkelcentrum De Saen viel ons oog op de aankondiging van de sportschool Lijfkracht: ‘Wij gaan uitbreiden’. Natuurlijk waren we meteen nieuwsgierig! We wilden graag een kijkje nemen en meer weten over hoe het gaat met de vestiging in Assendelft en met Lijfkracht in het algemeen.

Jim Breedveld, operationeel eigenaar van Lijfkracht, heeft ons bijgepraat over de uitbreiding in Assendelft en de groei van zijn bedrijf.

“Onze vestiging in Assendelft groeit met de maand, waardoor het zowel voor de medewerkers als voor de klanten nogal druk wordt in het huidige gedeelte. De ruimte naast ons was al een paar keer aangeboden*, maar dan de hele ruimte. Dat zag ik niet zitten, want dat was meteen al een verdubbeling van onze huidige ruimte. Toen hebben ze op een gegeven moment gevraagd wat ik dan eventueel wel zou willen. Ik heb toen gezegd dat het voor mij niet hoefde, ik ben al tevreden hoe het gaat. Maar als ik het toch zou doen dan de helft en uiteindelijk zijn ze daar in overstag gegaan.”

* Het gaat om de ruimte waar voorheen Bart Smit in zat en Hoorne Vastgoed is de verhuurder.

De verbouwing is inmiddels bijna klaar en de ruimte is ook al sinds maandag – 12 augustus – in gebruik genomen. De officiële opening is eind september 2024.

De eerste vestiging van Lijfkracht is ruim 10 jaar geleden geopend in Wormer. Tijdens de corona, na de tweede lockdown, hebben ze de sportschool in Saendelft geopend.

“Hier hebben we ervoor gekozen om kleinschalig te werken, zodat je 1-op-1 aandacht voor de mensen hebt en echt kan focussen op het behalen van resultaten en ook blijvend resultaat.”

Dit concept wilden ze verder uitbreiden en eind januari 2023 hebben ze dan ook een derde vestiging geopend in Amsterdam Houthavens. Deze week hebben ze een nieuw contract getekend voor een locatie in Weespersluis, een grote nieuwbouwwijk in uitvoering in het Amsterdamse stadsgebied Weesp. Deze wordt half of eind november 2024 geopend.

Wat personeel betreft is het ook in deze branche wel een uitdaging maar Lijfkracht heeft veel samenwerkingen met scholen. Ze hebben meestal wel twee à drie stageplekken per halfjaar en op die manier scouten ze dan ook naar talent. En, indien geschikt, kunnen de stagiaires (m/v) dan doorstromen naar een baan als fitnesscoach of personal trainer.

De tweede helft van het pand waar Bart Smit in gezeten heeft staat nog steeds te huur. Wie weet is het nu wel interessant voor een ondernemer.

Tekst en foto’s: Dorine Kat