Een heerlijk kopje koffie van de Barista, of een fris glaasje wijn… Een aantal winkeliers rond de Zuiderhoofdstraat in Krommenie wil nog even iets extra’s doen voor de klanten. Voordat de bouwvak afgelopen is en aannemer Fronik verder gaat met de werkzaamheden, waardoor de straat weer open komt te liggen.

Op zaterdag 10 augustus tussen 12.00 en 16.00 uur ben je meer dan welkom.

Door het werk aan de weg zijn straks vooral de winkels tussen de Padlaan en de Heiligeweg slecht bereikbaar. De winkeleigenaren en vestigingsmanagers van Stumpel, Intercity, Blokker, Etos, La Vintage, Loppis, First Lady en Labels hebben dan ook de koppen bij elkaar gestoken om iets voor de klanten te verzinnen. Ze kwamen al snel op dezelfde actie uit die ze tijdens de Week van de Stenen Winkel georganiseerd hadden. Want waarom iets nieuws bedenken als je al iets hebt gedaan dat zo succesvol was.

Aanstaande zaterdag – 10 augustus – krijgt elke klant die iets koopt bij een van de deelnemende winkels een coupon waarmee je een gratis bakje koffie naar keuze kan halen bij de Barista vakman. De koffiebar met een terrasje is geopend van 12.00 tot 16.00 uur en komt tussen Loppis en Damiano te staan.

Om de dag nog gezelliger te maken hebben ook Damiano Gastronomia en Drinks & Gifts (Heiligeweg) zich aangesloten bij het initiatief. Damiano en Maritere zetten een buitenterras neer op het, in buitenlandse sferen versierde, Spinderspad. Jolanda van Drinks & Gifts organiseert een kleine wijnproeverij in haar winkel. Je kunt gewoon binnenlopen en ontdekken naar welke wijn, druif of welk land jouw voorkeur naar uit gaat.

Dit klinkt als een middagje op vakantie in eigen dorp, wij zien het wel voor ons!

Door: Dorine Kat. Foto: Josefien Gigengack.