Oké, om die kop direct maar weer te ontkrachten, eigenlijk veroverde oud-Gemeentearchief-baas Frans Hoving de Noordkaap, maar wél met een Orkaanmuts op zijn vrolijke knar. 

In mei nam de geliefde archivaris van Zaanstad afscheid. Bijna 10.000 kilometer van hier schudt hij zijn werkzame leven van zich af. En laadt hij zichzelf op om bestuur na bestuur, club na club en commissie na commissie vrijwillig te bedienen. Want… achter de geraniums zullen we hem niet snel zien. 

Nog meer Orkaan buiten de Zaanse grens

Gé Dubbelman & Marian van Gestel wandelden door Nederland. Op het eilandje Tiengemeten, een prachtig natuurgebied in het Haringvliet onder Zuid-Beijerland, schoten ze deze foto:

“We waren heel enthousiast over het hoedje. De Orkaan heeft ons goed beschermd tegen de zon!”

Monique Verlind was op bezoek bij een Hexenhaus in Duitsland (met Orkaan-pet). “Ik was gisteren op heksenjacht in Tecklenburg. Ik vond een huisje waar een heks leek te wonen maar de enige heks die ik vinden kon bleek ikzelf te zijn!” (De Orkaan vindt het een ‘engel’).

Eelco Aartsen was in Bratislava (Slowakeije).

Ook een Orkaan-pet, muts of festivalhoedje mee op vakantie? 

We vinden het heel leuk om vanuit ons zweterige redactiehok foto’s te ontvangen van Zaankanters in alle uithoeken van de wereld die het hoofd met De Orkaan bedekken. We geven drie petten, een festival/vissershoedje en een warme muts weg aan de eersten die zich daarvoor per mail melden. Mail naar info@deorkaan.nl met als onderwerpregel ‘Orkaan op mijn hoofd’. Wie weet krijg je dan een mail terug met de geheime locatie waar je een hoofddeksel op kan halen. 

De redactiehond toont de hoofddeksels

Door Merel Kan