Op de hoek van de Paltrokstraat en de Scholtenstraat in de Boerejonkerbuurt in Zaandam wordt het project Paltrok gerealiseerd. Op het voormalige bedrijventerrein Holleman-Schoen komen in totaal 238 nieuwe appartementen. Hiervan valt 30 procent in de categorie sociale huur.

Op de voormalige locatie van Schoen worden 106 huurappartementen gebouwd voor woningcorporatie Rochdale. De appartementen zouden naar verwachting half 2025 opgeleverd worden, maar of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Er zou namelijk in mei al worden gestart met de bouw. Wij namen een kijkje bij het bouwterrein en zagen een aantal mannen in de bloedhitte werken.

In juni 2024 is een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een appartementencomplex op de voormalige locatie Holleman. In totaal worden er, verdeeld over 3 gebouwen, 132 appartementen gerealiseerd. Naar verwachting wordt in 2025 gestart met de bouw.

In blok H (de hoge toren) komen 82 koopappartementen in 11 verschillende typen. Er worden 2- en 3-kamerappartementen en 3 penthouses gerealiseerd. In Blok E komen 15 koopappartementen verdeeld over 3 verdiepingen. De appartementen variëren in oppervlaktes van 37 tot 120 m2. In Blok F komen 35 koopappartementen verdeeld over gebouwen met 5, 6 en 7 verdiepingen. De appartementen variëren in oppervlaktes van 72 tot 100 m2.

Er komt circa 800 m2 commerciële bedrijfsruimte voor kantoren, praktijken en/of andere toepassingen in de dienstverlenende sector. Volgens gemeente Zaanstad wordt er met deze woon-werkcombinatie meer levendigheid op deze hoek nabij NS-station Kogerveld gecreëerd. 

Sloop van de Paltrokstraat (juli2024)
Sloop van de Paltrokstraat (maart 2024)

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: website De Paltrok, gemeente Zaanstad en eerder nieuws op De Orkaan, Foto’s: Michel Schermer

Plattegrond projectsite De Paltrok