We zitten in de laatste week voor de zomervakantie. Weken vol avontuurlijk bijtanken lonken. Groep 8’ers vliegen uit en kleuters beginnen na de vakantie aan het ‘echte’ werk. 

Nyah van Egmond & Sophie Laheij van Groep 7 van OBS de Watermolen in Koog aan de Zaan schreven een stukje voor De Orkaan om een beeld te geven van deze week. Wij plaatsen het 1:1 


De laatste schooldag

De woensdag voor de zomervakantie, is voor groep 8 hun laatste dag op school. Ze hoefden pas om 9:30 op school te komen, omdat ze de dag daarvoor de eindmusical hadden. 

De andere klassen moesten wel gewoon om 8:30 op school komen. Wij hadden toen wenochtend. Groep 8 ging als eerste opruimen, daarna lieten ze hun klasgenoten en de juffen op hun kleding/tas schrijven. Toen gingen ze eten en vervolgens gingen ze met onze klas buitenspelen. 

Vliegen

Daarna was het alweer tijd om naar een nieuwe school te vliegen via het raam (zie de foto boven). De hele school stond in een erehaag om ze uit te zwaaien. Wij mochten naar huis terwijl hun champagne dronken. We moesten de volgende dag alles opruimen en klusjes doen. Toen hadden we vakantie! 

Sterke start

Op maandag 2 september is het weer tijd om naar school te gaan. Voor de ouders staat er dan een barista koffiekar op het plein.

Door: Nyah van Egmond & Sophie Laheij