Vanochtend rond 10.25 uur kwam er weer een melding van een overval op de elektronicawinkel ‘Entertainment CEX Exchange’ binnen bij de politie. Het is de vierde keer dat de winkel is overvallen, ook vond er een keer een ramkraak plaats.

Volgens getuigen gaat het om twee mannen van rond de 18 jaar, die op een scooter bivakmutsen droegen. Meerdere getuigen filmden hoe de mannen vluchtten op een scooter. Politieagenten die direct achter de overvallers aangingen zagen de scooter langs de Provincialeweg N203 rijden. Ter hoogte van de Westerwateringtunnel werd geprobeerd om de mannen staande te houden. Hierop dumpten ze de scooter in de berm en vluchtten over het spoort naar Westerwatering.

Erg ver kwamen de overvallers niet, één van hen werd op de Langeweide aangehouden. De andere overvaller kon vlak daarna ook in een tuin tussen de Beekweide en Langeweide aangehouden worden. De woordvoerder van de politie laat weten dat het gaat om een 15-jarige man uit Amsterdam en een 18-jarige man uit Goude.

De steeg werd afgezet met politielint. Hier is een handschoen aangetroffen die vermoedelijk van één van de verdachten is. Naast de goederen die ze hebben gestolen tijdens de overval, bleek ook de gebruikte scooter van diefstal afkomstig. Vooralsnog is het onbekend wat er is buitgemaakt. De verdachten hebben dit onderweg in hun vlucht ergens gedumpt. Er is een speurhond onderweg om de politie te helpen bij het onderzoek. De politie roept getuigen op om zich te melden en eventueel beeldmateriaal te overhandigen. 

Onder een slideshow met dertien foto’s (klik op pijltjes of swipe):

Door: Rick Nieborg Foto’s: Michel Schermer, zie ook eerdere berichten over de overvallen op CEX.