In september 2023 schreven we dat Zaanstad in de voormalige Leviaan-panden aan de Goudastraat 58 en de Wandelweg 98 in Wormerveer 12 à 14 dak- en thuislozen tijdelijk wilde gaan opvangen. Tijdelijk betekent in dit geval 2 jaar.

Op 18 december 2023 ging de opvanglocatie aan de Wandelweg 98 open. Op deze locatie kunnen dak- en thuislozen tijdelijk wonen. De Goudastraat zou in het eerste kwartaal van 2024 open gaan, maar dat is niet gelukt. Het vergunningtraject loopt nog steeds. De gemeente verwacht in oktober de deuren te kunnen gaan openen voor nachtopvang van dak- en thuislozen.

De Goudastraat is dus niet bedoeld voor tijdelijke bewoning, maar voor nachtopvang van maximaal 10 personen. Tussen 16.00 – 09.30 uur worden mensen opgevangen. Ze kunnen hier slapen, douchen en wat eten. Een begeleider van het Leger de Heils is van 15.00 – 10.00 uur aanwezig.

Informatieavond

Eerder zei de gemeente: “De ideale locatie bestaat niet” en dus er is behoefte “aan een goed participatietraject met de buurt”. Op woensdag 3 juli van 19.00 – 21.00 uur in buurtcentrum De Lorzie aan Marktplein 3 in Wormerveer. Medewerkers van het Leger des Heils en de gemeente zijn deze avond aanwezig om ervaringen te delen en vragen te beantwoorden.

Eerder in gebruik genomen opvanglocatie aan de Wandelweg 98.

Door: Redactie De Orkaan, Bron: Bewonersbrief, eerder nieuws op De Orkaan, foto’s: Google Streetview.