Een Seat Ibiza is op de Overtoom in Westzaan uit de bocht gevlogen. Daarbij ramde de Seat een geparkeerde Honda Jazz, die door de knal zo’n 1,5 meter doorschoof. De Honda kwam tegen een boom in de voortuin tot stilstand.

De bestuurster van de Seat reed op de Overtoom in de richting van het Zuideinde, maar net voor het Zuideinde ging het mis. Aan het remspoor van zo’n 60 meter is te zien dat de bestuurster nog heeft geprobeerd te remmen, maar niet kon voorkomen dat de auto uit de bocht vloog. De politie laat weten dat deze remafstand, zonder reactiesnelheid meegerekend, een snelheid van zo’n 100 kilometer per uur betekent. Dat terwijl er op dit stuk een maximale snelheid van 30 kilometer per uur geldt.

De politie kwam rond 22.30 uur aan in Westzaan. De inzittenden van de Seat verklaarden tegenover de agenten dat de vrouw zou hebben gereden en de man als bijrijder naast haar in de auto zat. Daarbij zou de man na het ongeval snel de auto zijn uitgegaan, omdat de auto vol stond met rook. Hij was bang dat de auto in de brand vloog en wilde de vrouw uit de auto helpen. De rook werd veroorzaakt door de airbags die uit waren gegaan.

Verschillende getuigen verklaarden onafhankelijk van elkaar dat de man achter het stuur zou hebben gezeten. Het bleef een verwarrend verhaal voor de agenten, waarbij onduidelijk bleef wie er daadwerkelijk heeft gereden. Beide inzittenden zijn in het bezit van een rijbewijs en waren niet onder invloed. Enkele uren na het ongeval heeft de man zich alsnog gemeld op het politiebureau en toegegeven dat hij de bestuurder was. De man is aangemeld bij het CBR.

De auto’s hebben allebei flink wat schade opgelopen en zullen worden opgehaald door een bergingsbedrijf. De eigenaresse van de Honda was op visite aan de Overtoom en zal via haar verzekering met een taxi worden thuisgebracht in Friesland.

Onder een slideshow met zeven foto’s (klik op pijltjes of swipe):

Bijdrage door Michel Schermer