‘Haal op Dierendag alle dieren van de kaart!’ Onder dat motto vraagt de lokale werkgroep van de Partij voor de Dieren aandacht voor het initiatief Eet geen Dierendag.
De actie is in 2011 door Wakker Dier in het leven geroepen. Hiermee hopen zij dierendag nóg diervriendelijker te maken. Naar schatting eten inmiddels 2,7 miljoen Nederlanders op 4 oktober gedurende de hele dag geen vlees of vis.
De lokale werkgroep van de Partij voor de Dieren meent dat het de hoogste tijd is dat ook de Zaanse horeca meer aandacht schenkt aan gezonde, lekkere alternatieven voor dierlijke producten.
Een aantal restaurants in Zaanstad doen mee. Zo doneert restaurant Kathmandu voor elk verkocht veganistisch of vegetarisch gerecht één euro aan Dierenzorg Zaanstreek en krijgt bij JongWijs het plantaardige menu op Eet geen Dierendag extra aandacht. BAZ Bouldergym, Eetcafe ’t Dammetje en Osteria Mediterranea bieden op Dierendag een speciaal plantaardig menu aan.
Voor de Zaankanters die binnenshuis een plantaardige maaltijd willen bereiden deelt de werkgroep op 4 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur flyers uit met een diervriendelijk recept in het centrum van Zaandam en in Oud-Koog.
Door Mila Lange, info & foto: persbericht Partij voor de Dieren.
Er is een kok hier in Zaanstad Robin Seymour, die de sterren van de hemel kookt als het om veganistische en veganistische eten gaat en elke keer weet hij je weer te verrassen met een nieuw gerecht. Helaas verdiept zich niet elke kok hier zich in in de Zaanstreek en blijft hangen bij de risotto’’s en pasta’s en die keuze blijft dan jaren achtereen op de kaart staan. Een prima initiatief en hoop dat de koks en mensen even wakker geschud worden.
Ik ga morgen als lunch 2 broodjes haring eten en `s avonds een lekker gegrild kippetje!
Nou, stoer hoor Bert.
Tsja sorry hoor.
Maar de dieren die bij de slager liggen hebben al het leven gelaten.
Zonde om dat niet te gebruiken. Daarbij als ik een hond, kat of andere carnivoor als huisdier zou hebben zou die op dierendag verwend worden met een extra stukje kwaliteitsvlees.
Die kunnen een dag later ook gegeten worden.