In 1981 werd de Zakenvrouw van het Jaarverkiezing naar Nederland gehaald, en nog veel later, in 2006, volgde de Zaanstreek met de verkiezing van de Beste Zaanse Zakenvrouw. Bij deze verkiezing geen badpakkenronde, maar een keiharde beoordeling op zakelijke skills in al zijn facetten.

Dit jaar mag het publiek ook meestemmen. Dat betekent campagne voeren! Wij stelden de dames drie Miss Holland vragen zodat ze zich bloot kunnen geven.

Hooggeëerd publiek… hierrrrrrr is Miss psycholoog en coach, Daniella Balabanova!

  1. Als jij een dag Almachtig was (God, Allah, etc..), wat zou jij dan willen veranderen aan de wereld? De oorlogen stoppen! Op drie niveaus: – In mensen zelf: door mijn beroep als psycholoog en managementcoach zie ik dagelijks mensen in oorlog met zichzelf. Frustraties, boosheid, verongelijktheid, angsten, onopgelost verdriet en allerlei contraproductieve gevoelens liggen in de basis de problemen die mensen van binnen verteren. Ook liggen deze gevoelens in de basis van ruzies, machtsstrijd en oorlogen. – Tussen mensen: burenruzies, collegiale rivaliteit, agressie op straat, vechtscheidingen, fysieke agressie tussen partners en het ergste: agressie tegen kinderen. Als ik almachtig zou zijn, of op z’n minst een toverfee, dan zou ik dit gelijk stoppen! Hele generaties worden beschadigd door hoe mensen met elkaar omgaan. – De oorlogen tussen ‘stammen’ (landen, naties, geloofsovertuigingen): het meest onzinnige wat er is op de Aarde! Er is zo veel moois te ontdekken, niet alleen op onze planeet, maar in het hele universum en mensen zitten te vechten om een stukje grond, om hun eigen overtuigingen op anderen te kunnen over te dragen of om iets te bewijzen, wat toch allemaal zo tijdelijk is.  Oorlogen op alle drie niveaus remmen en stoppen, de ontwikkeling van de mens en de mensheid!
  2. Wat is de grootste deugd die een ouder of volwassene kan delen met kinderen? Zelf ben ik moeder en ben ik voortdurend bezig om ons zoontje bewust te begeleiden zodat hij leert om zich voortdurend te blijven ontwikkelen. Hiertoe dien ik als ouder hem vier ingrediënten mee te geven: – Openheid (vrijheid) van geest: nieuwe smaken proeven, andere landen bezoeken, luisteren naar andermans mening, zich verdiepen in andere zienswijzen, durf en lef om zijn eigen grenzen telkens te verleggen. Dit vanuit rust en balans in zijn ziel en met wijsheid! – Respect en aandacht voor zichzelf en de omgeving: Respect begint bij jezelf. De wijze waarop je jezelf verzorgd, zowel van binnen als van buiten. Aandacht is hier het sleutelwoord. Leer alles met aandacht doen, dus leer je gedachten houden bij waar je op dat moment mee bezig bent. Dan zal zo veel meer in één keer lukken en zal je zo veel minder energie verspillen. En als jij aandacht voor jezelf kan opbrengen, dan zal een ander dit ook voor jou eerder doen. Dit staat in de basis van zowel wederzijds- als van zelfrespect. Respect voor je omgeving is ook simpelweg je snoeppapiertje in je zak stoppen en bewaren tot je een prullenbak ziet en niet zonder aandacht en na te denken op straat gooit! – Dankbaarheid voor wat hij heeft: Uit bovenstaande komt ook de dankbaarheid voort. Als je alles wat je hebt op waarde weet te schatten dan wordt je vanzelf een gelukkig mens. – Discipline om uitdagingen te doorstaan: Daar waar het moeilijke wordt, doorzetten! Dit helpt je niet alleen om je doelen te bereiken, maar ook om daarna trots te zijn omdat je ze op eigen kracht bereikt hebt. Dit versterkt het respect voor jezelf en geeft je zelfvertrouwen. Relaties, studie, werk en je hele leven zijn gebaat bij discipline. Maar ook de discipline om in te schatten wanneer je moet stoppen met iets en moet loslaten: een cocktail van Zelfinzicht en Wilskracht
  3. Wat is het laatste dat je voor een ander hebt gedaan en waar je trots op bent? Mijn werk als psycholoog en coach houdt in dat ik mensen begeleid en help. Ik doe iedere dag iets voor een ander en hier ben ik trots op. Daarom is mijn werk mijn passie, het geeft mij ook heel veel voldoening. Regelmatig komt iemand mijn kantoor binnen met het gevoel dat hij/zij op een doodlopende straat loopt in het leven of het werk. Als deze persoon na afloop van een gesprek al nieuwe opties ziet en ideeën krijgt hoe een situatie te benaderen zodat de uitkomst positiever is, heb ik al een stukje bijgedragen aan het geluk van een ander. Als deze persoon mijn kantoor met een lach op het gezicht weer uitloopt, energie voelt en gemotiveerd is om iets nieuws te proberen, dan ben ik niet alleen trots op mezelf, maar ben ik een gelukkig mens!

Tegen oorlog, voor ontwikkeling, mensen uit doodlopende straten helpen… Stem Daniella!

Gister schreven wij dit stukje over de allereerste Miss Holland, Jopie Koopman uit Zaandam.