Nienke Veenhoven uit Oostzaan is vandaag Nederlands kampioen geworden bij het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen in het Zuid-Hollandse Reeuwijk.

De twaalfjarige renster van wielerclub DTS uit Zaandam (en leerlinge van de Noorderschool in Oostzaan) werd zaterdag 4 juni Nederlands Kampioen in categorie 4.

Na een spannende (en erg warme) koers won ze uiteindelijk de wedstrijd over 16.4 km in 29:55. De kampioen van vorig jaar heeft het haar niet makkelijk gemaakt door de hele wedstrijd in haar wiel gehangen.

Uiteindelijk pakte Nienke de overwinning, door in de laatste bocht goed in positie te zitten en de laatste sprint in te zetten. De renner van de Zaanse Wielerclub D.T.S kwam aan de streep met een paar lengtes voorsprong.

nienke finish

Het is voor de tweede keer dat Nienke Nederlands kampioen van Nederland werd. In 2014 greep ze ook de titel.

nienke

Hier is ze voor de start:

Op Twitter werd het nieuws meteen gevierd.

En de felicitaties!

nieke 2

In Oostzaan bleef het niet onopgemerkt.

nienke 4

nienke 3

En er was een tweede plaats voor Tobias Kool.

En een titel voor Pepijn Veenings (links) uit Assendelft, Nederlands Kampioen wielrennen bij de 12 jarige jongens.