Bij uitgeverij Fosfor verscheen een e-book waarin Wormer een belangrijke rol speelt, op de foto links denkt De Orkaan de flats aan de Koningsvarenstraat te herkennen.

Het boek heet “Camping Blues; Herinneringen van een thuisblijver” en gaat over een vakantie die er nooit kwam, maar die in het hoofd van de hoofdpersonen Rasit en Okkie een haast mytische vorm aannam.

Het is een zogenaamde Longread (langer dan een kort verhaal, korter dan een roman), het bevat met foto’s, video en een luisterboek. De 8500 woorden zou je in ongeveer 45 minuten moeten kunnen redden. En dat voor maar €2,99.

rasit boekDe site van de uitgever:

Als jongetje ging Rasit nooit op vakantie. Samen met zijn boezemvriend Okkie hing hij in de zomervakanties rond in de straten Wormer en verveelde zich stierlijk. Vol afgunst zag hij zijn schoolvriendjes vertrekken – naar de camping in Frankrijk. Wat ze daar voor fantastische avonturen beleefden… daar kon Rasit alleen maar over dromen. Ooit ga ik ook kamperen in Frankrijk, hield hij zichzelf voor. Nu is het zover.

Camping Blues is memoir en reisverhaal ineen: een tragikomische terugblik op de jeugd van een Turkse Nederlander in een Noord-Hollands dorp en een hilarisch verslag van twee Turken die voor het eerst op zijn Nederlands vakantie gaan vieren: kamperen in Frankrijk.

In mei 2014 won Rasit Elibol met zijn plan voor Camping Blues de VPRO Bagagedragerprijs, de aanmoedingsprijs voor jonge reisschrijvers. Uit het juryrapport: ‘Uit het plan van de winnaar spreekt een pretentieloos verlangen dat aanstekelijk werkt. Door alleen al zijn idee te lezen, bekeek de jury de wereld om zich heen opnieuw. Al de dingen die we voor lief hebben genomen zijn door hem afgestoft. Dit plan is een lofzang op het kleine, vaak ondergewaardeerde avontuur waar wij meer over willen lezen.’

Eerder dit jaar gaven Rasit en Okkie voor de NTR een rondleiding door Wormer. Rasit leest een stuk uit het boek voor. Luister hier terug, Wormer is “het mooiste dorp van Nederland”, “iedereen ging altijd die fokking camping in Frankrijk”: