Dagblad Zaanstreek is gestopt met de verkiezing van Zaankanter van het jaar nadat de online stemming gekaapt was door GeenStijl (net als Dagblad Zaanstreek onderdeel van het Telegraaf-concern) die opriep massaal op Juliëtte Rot te stemmen.

Ook voor vlogger Ismail Ilgün werd landelijk campagne gevoerd.

Dagblad De Telegraaf liet zichzelf ook niet onbetuigd: “Tuigvlogger Ismail Ilgun is genomineerd voor de titel Zaankanter van het jaar. Die nominatie zet bij veel mensen kwaad bloed.” schrijft de krant.

De Telegraaf levert nu al veel kopij aan het Dagblad Zaanstreek, die hoeveelheid gaat in het komende jaar nog flink toenemen.

Ook Metro – de andere NHD-partner – deed een duit in het zakje. Columniste Ebru Umar: “je terroriseert je buurt, je zet politie te kakken, mishandelt mensen die voorbijfietsen en je wordt genomineerd voor Zaankanter van het jaar.”

Volgens het Dagblad Zaanstreek werden tienduizenden stemmen uitgebracht op Rot terwijl ook Ilgün vele duizenden stemmen binnenhaalde.

Juliette Rot zegt tegen de krant: “Ismail en ik hadden allebei niet op de lijst moeten staan. Zoals het nu is gelopen, is jammer voor de andere genomineerden.”